Bagage
Vloeistoffen
Vloeistoffen, gels en spuitbussen mogen alleen in kleine hoeveelheden – max. 100 ml per stuk – en op de juiste manier verpakt, mee in je handbagage. Op de website van je luchtvaartmaatschappij vind je meer informatie.
Aankopen
Aankopen bij de taxfree winkels in de vertrekhal zijn vooraf gecontroleerd en mogen mee aan boord. Dit geldt ook voor vloeistoffen. Stap je op een ander vliegveld over, dan worden deze vloeistoffen in een verzegelde tas gedaan. Breekbare voorwerpen moeten zo worden ingepakt, dat ze niet kunnen breken. Ze worden bij voorkeur als ruimbagage vervoerd.
Ruimbagage
Bagage die niet mee kan als handbagage, wordt in het ruim van het vliegtuig vervoerd. Je geeft deze bagage af bij de incheckbalie. Heb je thuis ingecheckt, dan kun je je ruimbagage bij de speciale afgiftebalie van je maatschappij afgeven.
Aan de balie wordt je koffer gelabeld met een streepjescode, zodat die op de juiste bestemming aankomt, ook wanneer je een keer moet overstappen. Mocht je koffer onverhoopt zoekraken, dan kunnen we het aan de hand van je afgiftebewijs wereldwijd traceren.
Ieder stuk ruimbagage dat je meeneemt, moet je vooraf boeken via de website van je maatschappij. Controleer vooraf of je aan de eisen van je luchtvaartmaatschappij voldoet.
Handbagage
Je mag bij een vlucht meestal 1 stuk handbagage meenemen. Nu rekent een aantal maatschappijen ook een handtas, fototoestel of tasje met aankopen bij de taxfree winkels als handbagage. Het is belangrijk daar rekening mee te houden. Voor sommige voorwerpen en verpakkingen onder druk gelden speciale regels.
In de vertrekhal wordt je bagage gescand. De apparatuur die we daarvoor gebruiken is veilig en veroorzaakt geen schade aan bezittingen.
Schade aan je bagage
Is je bagage beschadigd? Meldt dit dan meteen op de luchthaven waar je de schade constateert. Let er op dat je hiervan een PIR (Property Irregularity Report) ontvangt. Dit heb je nodig om de schade vergoed te krijgen.